Tech Diversity

Op deze pagina authentieke content over de stand van zaken omtrent
Vrouwen in de IT in Nederland en daarbuiten.

Contact

Vrouwen in de IT * Beeldvorming

Blog

Een topic over Tech Diversity

Research

Informatie over Tech Diversity

Media

Media blogs over Tech Diversity

Compleet

BRM complete beeldvorming

Nieuwe Blog #04 "Gelukkig steeds meer vrouwen in IT" 

 Na de 3 interviews die ik publiceerde over 'VrouwenindeIT' over #inclusiviteit in de ITChannelPRO van LuteijnMedia kwam ik zelf aan het woord. Ik werd geïnterviewd door Ingrid van Bijsterveld van Luteijn. Ingrid geeft helder weer wat wat mijn 'eigen ervaringen' in de wereld van IT zijn.

Ontdek meer 


Is uw IT organisatie toe aan een vrouwelijk touch?

Van een ervaren IT techneute, CIO/COO of anders? Mijn netwerk bestaat uit ruim 100 vrouwen die door hun bewezen vakmanschap al heel lang aan de weg timmeren in IT land.  Ik weet deze vrouwen voor u te vinden. Samen met LogicQ en andere executive search partners helpen wij uw organisatie aan de juiste vrouw op de juiste plaats. Ik vertel u graag meer over mijn werkwijze & tarieven...

Meer weten

Op vrouwen kan je bouwen!

Dat is een feit! Dit linkje gaat over #bouwvrouwen. Een artikel in het online magazine van Bouwend Nederland. Met de mini-campagne #bouwvrouwen bracht Bouwend Nederland in de aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart 2022 diversiteit in gender in de bouw en infra extra onder de aandacht. De campagne werd, net als in 2021, ingestoken vanuit trots op de sector. Vanuit de hoop dat meer vrouwen een carrière in de bouw als interessant gaan zien. 

Lees hier 

Blog #03  "Doorgewinterde IT-techneute over inclusiviteit" met Frida Robben

Lees hier mijn tweede blog over 'Vrouwen in de IT' over #inclusiviteit, in print en online, in het magazine ITChannelPRO. Het gaat over #TechDiversity vanuit het perspectief van Frida Robben die een zeer ervaren "Manager Software & Implementation is" is. Zij werkt momenteel als senior applicatiespecialist voor het Rijksmuseum. Lees meer...

Ontdek meer

Research: Frida in actie voor kluster zakelijke dienstverlening voor OV IJmond

Klik hieronder op de link en lees over Frida die voor de Ondernemers Vereniging IJmond (OV IJmond) onderneemt. Zij heeft samen met andere leden een vijftal workshops opgezet. De kenniscarrousel was een groot succes. Lees meer...


Ontdek meer

Media: Over Tech Diversity

Lees dit artikel over "Diversiteit in Tech: Er is een omslag gaande" door Eveline Meijer in de AGConnect. Het IT-landschap is nog altijd vooral gedomineerd door witte, hetero mannen. Dat terwijl er uit meer diverse teams veel voordelen te halen zijn. Dat ziet de techsector inmiddels zelf ook in, blijkt uit onderzoek van antropoloog en ontwikkelssocioloog Maud Verploegen in opdracht van IT-talentontwikkelaar Young_Coders. Maar wie echt meer diversiteit en inclusie wil bereiken, heeft daar vaak wel hulp bij nodig.

Lees meer

Blog #02:  "Vrouwen in MT bieden tegenwicht" met Fiona van der Graaf

Lees hier mijn tweede blog over 'Vrouwen in de IT' over #inclusiviteit, in print en online, in het magazine ITChannelPRO. Het gaat over #TechDiversity vanuit het perspectief van Fiona van der Graaf die een zeer ervaren "Transformation Booster" is. Zij is Chief Digital Officer, Strategisch Adviseur en recent Commissaris en geeft als advies "Versimpeling loont'. Lees meer...

Ontdek meer

Research: Fiona op CIO TV#64 van IT Executive

Klik hieronder op de link en bekijk dit video fragment van CIO TV #64: over ‘Organisatieverandering & leiderschap’ met Fiona van der Graaf, Bob van Graft, Tijs Rokers en Nick Smaling van IT Executive. 'Vrouwen in MT bieden tegenwicht' zo luidt de kop van mijn artikel. In deze interessant uitzending maakt Fiona waar wat ze zegt. 


Ontdek meer

 

Media: Over Tech Diversity

Lees dit artikel over "Genderdiversiteit binnen de top van het bedrijfsleven" door Marlon Appels in het Bulletineke Justitia. De Eerste Kamer heeft onlangs ingestemd met het wetsvoorstel voor een evenwichtige man/vrouw verhouding in de top van het bedrijfsleven, waardoor onder meer een diversiteitsquotum in het leven wordt geroepen voor de raad van commissarissen (RvC).[1] De wet is op 1 januari 2022 in werking getreden en brengt de nodige consequenties  voor bedrijven...

Lees meer

Blog #01: "Inclusiviteit steeds belangrijker in IT" Raisa Ghazi

Lees mijn eerste blog in de reeks over 'Vrouwen in de IT' over #inclusiviteit, in print en online, in het magazine ITChannelPRO uitgegeven door Luteijn Media. Het onderwerp gaat over #TechDiversity. Ik interview drie vrouwen die hun sporen hebben verdiend in de door overwegend mannen gedomineerde ICT wereld.

Ontdek meer


 
 

Research: High Tech Tea & Tech Diversity

Raisa Ghazi is een autoriteit in ons land als het goed om Tech Diversity. Bekijk hier het High Tech Tea Interview van Raisa Ghazi met Constantijn van Oranje, Speciaal Gezant voor TechLeap.NLover wat bedrijven kunnen doen om meer inclusief te zijn naar vrouwen en waarom vrouwen hun eigen bedrijf in technologie zouden moeten starten! 

Ontdek meer

Media: Tech Diversity in de media

In deze column tref je spraakmakende artikelen aan die over dit onderwerp in de nationale en internationale pers zijn verschenen die over Tech Diversity gaan. Dit artikel gaat over 'De Beurswaakhond VS onderzoekt seksisme in Apple-card algoritme" door Eveline Meijer in Techzine.


Ontdek meer

Tech Diversity

De Inclusie Marathon

Auteurs: Kauthar Bouchallikht & Zoe Papaikonomou

Het besef dat diversiteit en inclusie op de werkvloer belangrijk zijn en een organisatie veel kunnen opleveren dringt tot steeds meer organisaties door. Maar hoe zet je dat besef om in actie? Hoe voorkom je dat het bij holle woorden en flitsende diversiteitsstatements blijft?

In 'De inclusiemarathon' interviewen auteurs Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers over hun kennis en ervaringen in het werkveld van diversiteit en inclusie. Ze vertellen over de hobbels waar ze tegenaan lopen en over hun aanpak.

Het maakt van 'De inclusiemarathon' een onthullend boek over het aanhoudende gebrek aan diversiteit en gelijkwaardigheid binnen veel organisaties, maar ook een constructief, concreet verhaal over hoe organisaties diverser, gelijkwaardiger en inclusiever kunnen worden.

Ontdek meer